Varning för bluffmejl

En av de vanligaste frågorna på Skatteverkets hemsida gäller det bluffmejl som cirkulerar just nu. Klicka absolut inte på någon av länkarna utan släng mejlet direkt! För en ovan person kan mejlet förvisso se äkta ut men Skatteverket skulle aldrig be om dina uppgifter på detta sätt. Texten innehåller en hel del märkligheter.

Skatteverket skulle troligen aldrig skriva ”Kära skattebetalare”. I mejlet används formuleringen ”din skattemässiga aktivitet”. Detta är det töntigaste Skattmasen läst på väldigt länge och så skulle Skatteverket aldrig skriva! Dessutom saknar den meningen en punkt (efter beloppet). Skatteverket skriver inte ”vi” och skulle troligen skriva ”beslutat” och inte bestämt. Skattmasen tror inte att Skatteverket skulle inte skriva ”Fyll i formuläret tills” utan hellre ”senast”. Datumet är skrivet i bakvänd ordning och meningen som börjar med ”Till exempel…” är ju fullkomligt obegriplig. Hoppas ingen gått på denna uppenbara bluff!

Author image
Stockholm Hemsida
Civilekonom med en magisterexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Intresserad av skattefrågor, upphandling m.m.