Skattmasen testar crowdfunding

Bzzt har som affärsidé att erbjuda små eldrivna så kallade taxipodar. De ser ungefär ut som tuk-tuks i Thailand, fast podarna är helt eldrivna. Jag tycker idén verkar jättesmart eftersom podarna både är miljövänliga och mycket mindre än vanliga taxibilar. Man beställer via en app som verkar likna den som Uber använder och man betalar per åkt meter. Priset är tre öre per meter och det är det enda man behöver betala. Ingen framkörningsavgift eller liknande alltså!

Projektet Bzzt Stockholm finansieras via crowdfundingsajten FundedByMe. Enligt projektbeskrivningen är man som investerare berättigad till investeraravdrag om man väljer att finansera detta projektet.

Jag tycker det verkar vara en jättebra idé så jag bestämde mig för att investera i projektet. Den enda nackdelen är att området där Bzzt kör är väldigt begränsat. Just nu går det till exempel inte att åka med Bzzt på Södermalm. Förhoppningsvis kommer området att utökas i takt med att fler börjar använda tjänsten.

Testa Bzzt genom att ladda ner appen från App Store eller Google Play.

verksamhetsområde

Author image
Stockholm Hemsida
Civilekonom med en magisterexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Intresserad av skattefrågor, upphandling m.m.