Skattmasen har flyttat hem igen

 
I ett par år har bloggen huserat på amerikanska servrar hos företaget A Small Orange. Tyvärr höll inte dessa servrar måttet och därför flyttar Skattmasen hem till Sverige igen till stabila servrar hos företaget Mebo. Skattmasen låg hos Mebo från början men flyttade eftersom de amerikanska servrarna ansågs vara mer kostnadseffektiva. Driftsäkerheten väger dock tyngre så därför är alltså Skattmasen tillbaka i Sverige.

Om du är intresserad av att ha din webbplats hos Mebo har du möjlighet att gratis testa deras miljö i 60 dagar! Just nu har Mebo servrar både i UK och Sverige men på sikt kommer verksamheten enbart erbjuda svenska servrar.

Mebo är förmodligen det enda företaget i Sverige som kan erbjuda node.js i en delad miljö. Skattmasen bygger på plattformen Ghost som kräver node.js. Den som vill driva en webbplats baserad på Ghost kan givetvis göra detta hos Digital Ocean som har ett färdigt paket för detta. Det är extremt enkelt att komma igång hos Digital Ocean men då ska man komma ihåg att man måste sköta alla uppdatering på egen hand (via ssh). Hos Mebo får man tillgång till kontrollpanelen cPanel som är ett väldigt lättanvänt gränssnitt.

Author image
Stockholm Hemsida
Civilekonom med en magisterexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Intresserad av skattefrågor, upphandling m.m.