Håll koll på ditt företags ekonomiSkattmasen har tidigare skrivit om att Skatteverket har ett flertal videoklipp på sin hemsida. Verksamt.se är ett samarbete mellan Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket. De har också några videoklipp på sin sida, till exempel detta som handlar om varför bokföring är viktigt.

Skattmasen använder tjänsten Zervant för bokföring. Du behöver inget program i din dator utan allt sker online via din webbläsare. Gränssnittet är mycket snygg och prydligt och allt är givetvis på svenska. Det är väldigt enkelt att skapa bokföringsrapporter och det går även att exportera informationen till ett annat bokföringsprogram. Skattmasen har dock inte testat exportfunktionen än. För den lite enklare verksamheten duger Zervant utmärkt. Eftersom Skattmasen bedrivs som ett hobbyprojekt behövs till exempel inte möjligheten att kunna fakturera. För den som klarar sig utan fakturering till kunder finns det ett gratiskonto hos Zervant.

Skattmasen fick precis kännedom om en annan sajt för bokföring som heter Bokio. Tydligen är den tjänsten helt gratis. Skattmasen har ännu inte hunnit testa Bokio.

Author image
Stockholm Hemsida
Civilekonom med en magisterexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Intresserad av skattefrågor, upphandling m.m.