Affiliates

 
Här på bloggen använder jag affiliate-annonser. Mer om detta kan du läsa om på informationssidan. Om du är intresserad av att börja med annonser på din egen blogg så har jag tidigare skrivit ett inlägg om hur man gör för att börja med annonser.

Nedan finns en lista över alla mina affiliates i bokstavsordning. De som är markerade med en asterisk(*) är sådana som jag är (eller har varit) kund hos.

Jag är väldigt noga med vilka annonsörer jag väljer och samarbetar enbart sådana företag som jag själv kan tänka mig att handla ifrån.

4Spar*

4spar AB erbjuder marknadens i särklass mest attraktiva sparform. Ditt sparkonto är helt avgiftsfritt och saknar bindningstid vilket betyder att du när som helst kan sätta in och ta ut pengar från ditt konto. Just nu är räntan hela 6,5 procent!

Insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd. Jag tycker ändå att den höga sparräntan gör 4Spar till ett attraktivt alternativ.

Adtraction*

Adtraction är ett affiliatenätverk som spänner över Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. De arbetar enbart med etablerade varumärken och ställer krav på att de produkter och tjänster som marknadsförs är attraktiva. Både annonsörer och affiliates kvalitetsgranskas manuellt innan de ansluts till nätverket.

Adrecord*

Adrecord är också ett affiliatenätverk som grundades i slutet av 2009. I början av oktober 2010 lanserades Adrecord i Sverige. Jag tycker att Adrecord är lätt att använda, även om man är nybörjare.

Compricer*

Compriser är en jämförelsesajt som hjälper dig spara pengar på dina tråkiga utgifter såsom försäkringar, elavtal, lån, sparkonto, telefoni, bredband och pension.

Dagens Nyheter*

Dagens Nyheter är Sveriges största annonsmedium inom tryckta tidningar och har funnits sedan 1864. Papperstidningen har nästan 800 000 läsare och DN.se har cirka 1,5 miljoner unika webbläsare varje vecka.

Frogtail

Frogtail ingår i Folkefinansgruppen som grundades 2006 och är ett licensierat finans- och kreditbolag under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge.

Frogtail är i vardaglig mening till för personer som behöver ett kapitaltillskott för speciella inköp. Den som har en regelbunden inkomst kan få låna 1 000 - 40 000 kronor utan säkerhet. Låntagaren behöver inte heller redovisa vad pengarna ska användas till.

Frogtail beviljar endast lån till kunder som bedöms kunna betala tillbaka pengarna och därför görs alltid en kreditprövning före beslut.

FS Data*

FS Data är ett av Sveriges äldsta och mest välrenommerade webbhotell. De har bedrivit verksamhet sedan 1997 och blivit flerfaldigt prisade, bl a som Sveriges bästa webbhotell. Jag gillar FS Data eftersom de har en tydlig miljöprofil. Jag har haft både webbplatser och en minecraft-server hos dem. Allt fungerade klockrent! Det enda jag inte riktigt gillade var deras egensinniga kontrollpanel men den använder man ju bara när man är inne och administrerar sitt konto.

ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra.

ICA Banken som startade sin verksamhet 2001 har idag över 680 000 kunder, ca 330 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

ICA Banken står under Finansinspektionens tillsyn.

Kortio*

Kortio bildades 2013 med målet att hjälpa konsumenterna hitta rätt i den allt växande kreditmarknaden. Kortio är en oberoende kortförmedlare som är helt fristående från kortinstitut. Med lång erfarenhet av att förmedla privatekonomiska tjänster med internet som utgångspunkt förmedlar de din kortansökan till vald bank eller kreditinstitut.

Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos Ledarna får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov.

Match.com*

Match.com grundades 1995 i USA och har funnits på den nordiska marknaden sedan 2002. Match.com finns i 25 länder och erbjuder medlemmar de bästa sätten att träffa en dejt! Varje dag är mer än 20 000 singlar aktiva på den svenska sajten, och Match.com ordnar även månatligen populära events i Sveriges största städer.

Refunder*

Refunder är ett genialiskt system för att få återbäring på alla dina online-köp som du gör, via e-handlarna som är anslutna till Refunder. Som medlem hos Refunder får du alltid pengar tillbaks oavsett andra erbjudande, utförsäljningar eller realisationer (gäller ej vid användande av rabattkod från t.ex. rabattkodssajter). För att du inte ska glömma att använda Refunder när du shoppar på nätet finns det tillägg för de flesta webbläsare. Jag rekommenderar starkt detta eftersom jag själv missade att använda Refunder när jag köpte min cykel för ungefär 8 000 kr...

Tradedoubler*

Jag tror att Tradedoubler är ett av Sveriges äldsta affiliatenärverk. Tradedoubler grundades av Martin Lorentzon och Felix Hagnö 1999 och har, med kontor i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Sverige, Holland, Schweiz och Polen, sedan dess växt tilll ett av världens ledande företag inom prestationsbaserad marknadsföring.

Tradedoubler är listat på OMX Nordic Exchange i Stockholm sedan 2005 och har över 400 anställda i 69 länder.

Jag tycker att användargränssnittet känns gammalmodigt och det är inte lika lätt att navigera bland alla annonsörer som det är hos Adrecord eller Adtraction. Jag lyckas inte heller göra en enkel textlänk så länken till Tradedoubler (ovan) är bara en helt vanlig länk, inte en affiliate-länk. Trots detta kan jag ändå rekommendera Tradedoubler. Här har jag tjänat mest, även om det inte är så mycket att jag faktiskt fått något utbetalt...

UC

85 000 personer ID-kapas varje år. Med UC ID-Skydd går det att minska risken.

Med UC ID-Skydd meddelas kunden när kreditupplysningen hos UC ändras. Vid en eventuell ID-kapning erbjuds hjälp - dygnet runt! Dessutom ingår en försäkring mot eventuella skulder efter en ID-kapning. Oavsett om du väljer att använda dig av tjänsten UC ID-Skydd eller inte så bör du skydda dig mot falska adressändringar. Det är helt gratis!

Yoddla

Yoddla är ett webbaserat affärsstöd för små och medelstora företag i framför allt tjänstesektorn, men det används också av affiliates och seo-konsulter för att kunna ha koll på kunder, försäljning och återkommande fakturering.

Plattformen erbjuder CRM, offertfunktion, tidrapportering, fakturering och försäljningsstatistik - allt till ett fast lågt pris som även små företag har råd med.

Perfekt för företag och företagare som idag sitter med stora, dyra system som de bara använder hälften av funktionerna i, eller kanske har 3-4 olika verktyg för att göra det som Yoddla kan hjälpa dem med!

Zervant*

Zervant är ett webbaserat system för fakturering, tidrapportering och bokföring anpassat för egenföretagare och småföretag.

Zervant grundades 2010 av tre entreprenörer som tröttnade på det administrativt krångliga pappersarbete som hör ihop med att starta och driva ett litet företag.

Jag använder gratisvarianten och då ingår till exempel inte fakturering men för mig räcker det. Jag tycker Zervant är mycket lättanvänt och jag kan varmt rekommendera det.