250 000 personer har redan deklarerat

I går den 22 mars 2016 öppnade Skatteverket den elektroniska deklarationen. I ett pressmeddelande skriver Skatteverket att en kvarts miljon deklarerade redan den första dagen. Skatteverkets hemsida utsattes för en enormt högt tryck. Under det första dygnet skedde mer än två miljoner inloggningar. Ibland gick hemsidan inte att komma åt.

Totalt ska 7,8 miljoner personer deklarera i år men av dessa är det bara drygt 300 000 personer som har valt att få deklarationsmejl till den digitala brevlådan Mina meddelanden. Skattmasen tycker det är både förvånande och tråkigt att inte fler väljer det elektroniska alternativet.

Senast den 15 april ska du ha fått din inkomstdeklaration. Har du inte fått din inkomstdeklaration då bör du kontakta Skatteupplysningen på 0771 - 567 567. Fundera först på om du verkligen ska ha en inkomstdeklaration. Under hela 2015 ska du ha haft en inkomst på mer än 18 824 kr. Om du bor utomlands men ägde en fastighet i Sverige den 1 januari 2015 ska du också lämna inkomstdeklaration, trots att du inte har haft någon inkomst i Sverige.

Du kan även komma i kontakt med Skatteverket på Facebook eller på Twitter.

Author image
Stockholm Hemsida
Civilekonom med en magisterexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Intresserad av skattefrågor, upphandling m.m.